چگونه به کودکان خیابانی کمک کنیم؟

عکس گرفتن از اونها بدون اجازشون کار درستی نیست  ولی می توانید با انداختن یک عکس دو نفری یا با ادا اطوارهای بامزه و نشون دادنشون ، اونها رو شاد کنید، بودن اونها در خیابان تقصیر خودشون نیست  این بچه های بی گناه رو سوژه لایک و ریشیر توی شبکه های اجتماعی نکنیم .

چه کاری از دست ما بر میاد؟


بهشون پول یا کادو ندهید !

لباس به آنها ندهید چون ازشون میگیرن و وادارشون میکنند با لباس کم تو خیابون باشند که مردم دلشون بسوزه ، خودکار یا هدیه دیگری هم بهشون ندین چون ممکنه مشوقی برای ادامه کارشون باشه یا حتی ممکنه سر اون با هم دعواشون بشه و کتک کاری کنند ، گاهی هم همون هدیه رو به کس دیگری می فروشند !  کمک های اینجوری نوعی تشویق ناخودآگاه گدایی هست ! در عوض میتوانید از لیستی که تهیه کردیم پرینت بگیرید و به اون بچه ها بدین تا اگه احتیاج به کمک داشتن به اون جاها سر بزنند مطمئن باشید یک متخصص و مددکار اجتماعی بهتر از ما و حرفه ای تر از ما میتواند به بچه ها کمک کند .

 دلسوزی بیجا نکنید !

اگه کاری از دستتون بر نمیاد الکی بچه رو گیج نکنید ، سوال های شخصی نپرسید که مجبور بشوند دروغ بگویند ، درباره محل زندگیش کنجکاوی نکنید ، اونها خانواده دارن اما مجبورند دروغ بگویند ، به هیچ وجه نگویید دوست داری بچه من بشوی ؟ این جور حرفها آزار دادن روانی بچه هاست ! خانواده این بچه ها دشمنشون نیستند و بچه هاشون رو دوست دارند . اما اونها هم قربانی وضعیت فرهنگی و اقتصادی هستند ، ذهنیت بچه ها رو نسبت به پدر و مادرشون بد نکنید .

 خشونت به خرج ندهید !

اگر یک کوک کار اومد شیشه ماشین گران قیمت شما را پاک کند فحش و ناسزا بارش نکنید ، فقط خیلی جدی و با آرامش بهش بگید که این کار رو نکند ! با خشم و عصبانیت نگاهشان نکنید اون بچه بزرگ میشود و این خشونت رو به جامعه برمیگردوند البته در عمل ممکن هست اجرای این توصیه ها کمی سخت باشد چون بعضی از این بچه ها به اصرار و سماجت عادت کردند یا آموزش دیدند می دونیم که از کار روزانه و ترافیک خسته هستید، اما در مقابل شما کودکی قرار دارد که روز بدتری از شما داشته ! پس لطفا صبور باشید .

بهشون بی اعتنایی نکنید !

نادیده نگیرینشون ، بی اعتنا نباشید ، راهتونو نکشید و نروید ، شیشه ماشین رو ندید بالا ، این کارا باعث میشود اون بچه از مردم ناامید بشود و اعتمادش رو به جامعه از دست بدهد  اکثر این بچه ها از پلیس میترسند و اگه مشکل جدی براشون پیش بیاد باید بتونند به کسی اعتماد کنند  یادتون باشه اون بچه در ایجاد شرایطی که توش هست مقصر نیست .

بهتره چیزی نخرید!

تعدادی این بچه ها رو خانواده هاشون روزانه اجاره میدن ، پولی که به اونها میدهید و تموم کردن چیزایی که دستشون هست باعث نمیشود اونا رو زودتر بفرستن خونه به محض تموم شدن کالا یک بسته دیگه میدهند که بفروشد البته بعضی ها رو هم خانواده هاشون فرستادن واگر دست خالی برگردند ممکن هست تنبیه بشوند اما خرید کردن مشکلی از اونها رو حل نمیکند و کسب درآمد خانواده ها از کودکان باعث میشود اونها همچنان در چرخه حضور در خیابان ، فقر و بهره‌کشی باقی بمانند و خطرات دیگری هم براشون داشته باشد که بسیار خطرناک تر از چیزی هست  که به نظر میاد پس به جای احساساتی شدن معقول فکر کنید !

 تو خوراکی هاتون شریکشون کنید !

اکثر این بچه ها سو ءتغذیه دارن براشون خوراکی های مقوی بخرید و بهشون بدهید و مطمئن باشین که میخورند  مثلا بسته کوچیک شیر یا موز ، ساندویچ گوشت یا مرغ ، نارنگی یا پرتقال ، اگه بهشون پول بدهید ازشون میگیرند چیزی بدین که باعث بشه بدنشون تو این سرما مقاومت بیشتری داشته باشد و مریض نشوند یه کاسه آش داغ توی زمستون حالشون رو جا میاره بهتره پیششون وایستید تا اون رو بخورند چون ممکن هست مراقبشون بیاد و اون خوراکی رو ازشون بگیره ! نکته مهم اینه که نباید این کار رو به نشانه ی ترحم انجام بدهید هر چیزی رو که به اون کودک می دهید بخورد خودتان هم بخورید جوری که انگار اون رو در غذای خودتون شریک کردید، یا بگین که این غذا رو نذری پختید و دارید پخش میکنید  در غیر این صورت این کار باز هم آموزش گدایی و تشویق برای حضور در خیابان میشود .

 مثل یک فروشنده باهاشون برخورد کنید !

نذارید ازشما گدایی کنند ، اگر دارد التماس میکند توضیح بدهید که باید جنسش رو ببینید که آیا لازم دارید یا نه ، اجناس بی‌کیفیت را نخرید ، یادتون باشه که شما مددکار اجتماعی نیستید و کاری هم از دست شما در همان لحظه بر نمیاید پس صبور باشید و سعی کنید لااقل مثل یک انسان با اون بچه برخورد کنید .

 از کلمات مودبانه استفاده کنید !

این بچه ها چیزی غیر از فحش و کلمات زشت و جمله هایی که مناسب سن آنها نیست نمیشنوند ، باهاشون با احترام برخورد کنید تا همیشه تو ذهن آنها بمونه که اجتماع دشمن اونها نیست  یادتون باشه اونها مقصر وضعی که دارند نیستند.

 اگر موارد بدسرپرستی یا سوء استفاده جنسی و خشونت علیه این کودکان دیدید با پلیس۱۱۰ یا خط ۱۲۳ تماس بگیرید  ولی برای هر کودکی زنگ نزنید چون بعضی از این بچه ها ممکنه مهاجر غیرقانونی باشند و دردسر بیشتری برایشان ایجاد شود ، ممکنه حتی شناسنامه یا مدرک شناسایی معتبری هم نداشته باشند ، بهزیستی این امکان رو داره که بتونه بعضی از این بچه ها رو به عنوان بد سرپرستی از خانواده هاشون بگیرد ولی وماً همون موقع که زنگ بزنید نمیتونند تیم بفرستند و پروسه ی اداری این جور کارها هم طولانی هست .

اگر فرصت دارید سعی کنید یک چیزی بهشون یاد بدهید ، مثلاً یه نمکدان  یا هواپیمای کاغذی (اریگامی) براشون درست کنید یا یک شعر کودکانه  بهشون یاد بدهید ، یا با هم یک نقاشی بکشید و ترانه بخونید ! کلاً فرصتی بهشون بدهید تا خلاقیت و شادابی درونشون رو نشان بدهند .

 بچه ها رو راهنمایی کنید که اگر نیاز به حمایت یا تمایل به ادامه تحصیل دارند به کجا می توانند بروند بهتر است مکانی را معرفی کنید که به محل زندگی آنها نزدیک باشد  البته باید نشانی و شماره تماس سازمانهای غیردولتی فوق را از قبل آماده کرده باشید و همراهتان باشد .

با دفتر نمایندگان مجلس یا مسئولان بهزیستی ، کمیته امداد و آموزش و پرورش در شهر خودتان تماس بگیرید و از آنها بخواهید نسبت به این پدیده کاری بکنند . نگویید که فایده‌ای نداره ، تجربه نشان داده است اگر افراد زیادی پیگیرانه کاری را بخواهند آنها هم مجبورند اقدام کنند. فشار افکار عمومی در هر تمداری اثر می‌گذارد.

مهمترین قسمت کمکهای نقدی یا کار داوطلبانه درموسسات مردم نهاد (NGO) بهترین کمکی هست که میتوانید به این بچه ها و خانواده هاشان بکنید ، این موسسات سالانه به هزاران کودک کار کمک میکنند تا به جای اصلی خودشون یعنی محیط خانواده و فضای مدارس برگردند .

در نهایت یادتون باشد که :

« من نمی توانم به همه کمک کنم ، ولی هر کس میتواند به یک نفر کمک کند »

منبع: nimmin.ir


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فونت فا لوازم کوماتسو تکین فا فضل الله نکولعل آزاد Customer Service زندگي روي خط تعادل اشپزی راهنماي برندسازي و کسب و کار فیلم سریال98